Cermaq har valgt Storskjæret

NæringCermaq har valgt Storskjæret i Steigen for det nye lakseslakteriet som skal erstatte dagens anlegg i Skutvik i Hamarøy og Alvsvåg i Øksnes kommune. Les pressemeldingen fra Cermaq her.

Bygger verdens største smoltanlegg

NæringJa, resultatet kan bli verdens største smoltanlegg, det som Smolten AS nå går i gang med på Innhavet. En investering på mellom 300 og 500 millioner kroner og et nybygg på gigantiske
14 000 kvm.

Etablerer privat bedriftshelsetjeneste

NæringDet er en svært entusiastisk gjeng som nå har gått sammen om å etablere privat bedriftshelsetjeneste til Nord-Saltens små og store bedrifter.

 

 

Million-avtale i Nord-Trøndelag

NæringHT Safe på Hamarøy skal årlig bestille og koordinere mer enn 50.000 transportoppdrag i Nord-Trøndelag. Avtalen har en verdi på flere millioner kroner og betyr to nye ansatte i år.Færre besøkende til visningssenteret?

Næring- Bekymret for færre besøkende til visningssenteret

Det sier regiondirektør i Cermaq Norway, Snorre Jonassen, om det planlagte visningssenteret i Horsvågen dersom Skutvik mister anløp for hurtigbåt og ferge.

 

 

 

Satser friskt på bildekk

NæringDekkskifte, dekkvask, salg og oppbevaring av bildekk på dekkhotell. Rune Rønning Sivertsen på Hamarøy satser friskt med nyetablerte NordSalten Dekk i bestefarens lokaler for tidligere Skutvik Auto AS.

 

-Dette henger ikke på greip

NæringDet mener Arne Andrè Solvang, direktør ved Hamsunsenteret, om fylkesrådets mål om at ferge- og hurtigbåttilbud fortsatt skal bidra til næringsutvikling og bolyst etter foreslåtte kutt.

Millionoverskudd til Nord Salten Kraft

NæringSterk resultatvekst tross lave kraftpriser:

Det foreløpige regnskapet for Nord-Salten Kraft viser at selskapet i 2015 oppnådde et driftsresultat (ebit) på 58,3 mill. kroner, en forbedring på 34,3 mill. fra 2014. Driftsmarginen ble solide 37%.

Satser på fiskeryrket

NæringMens andre prøver å få seg jobb i den godt betalte oppdrettsnæringen, satser 22-årige Idar Strømsnes fra Helnessund i Steigen på fiskeryrket.

Han har fagbrev fra oppdrett og var tilbudt jobb i oppdrettsnæringen, men han takket nei.

2000 tonn Tysfjordlaks slaktes

NæringEllingsen Seafood AS, med sine seks oppdrettslokaliteter i Tysfjord, er nå i full gang med slakting. Med rekordhøye laksepriser på over 70 kroner kiloen for storlaks, jobbes det nå på spreng for å få Tysfjordlaksen ut i markedet.

– Vi slakter fisk fra Tysfjord til gode priser. Den høye prisen skyldes delvis en svak krone og delvis lite fisk i markedet, fortellerdaglig leder Line Ellingsen.


Neste side

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.